Please order your subscription from our Whatsapp
WhatsApp +31133029292

Wat is IPTV

Beantwoordt vragen

Wat is IPtv?

IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Dit betekent dat het tv-signaal via de internetverbinding binnen komt, in plaats de Kabel of satelliet. Het televisiesignaal wordt niet op de traditionele manier verzonden, bijvoorbeeld via COAX-kabels, maar via het IP-protocol. Via IPTV kan men niet alleen televisiekijken, maar is ook het opnemen en op een later tijdstip terugkijken van programma’ en Video on Demand (het op elk gewenst tijdstip opvragen en bekijken van video’s) mogelijk. Door de hogere eisen aan het netwerk kan helaas niet iedereen met een internetaansluiting ook direct gebruik maken van IPTV.

U zult misschien wel denken dat IPtv alleen voor op het Internet wordt gebruikt, maar het tegenovergestelde is waar. Door veel providers die ADSL en Glasvezel aanbieden wordt IPtv aangeboden via een afgeschermd netwerk, los van het internet. De benodigde bandbreedte wordt gewaarborgd omdat er hiervoor een speciaal netwerk wordt gemaakt, waar alleen het IPtv verkeer overheen gaat. De koppeling met het normale Internet is dan niet aanwezig.

Door Kabelproviders kan ook via COAX IPtv worden gebruikt, maar is dan een protocol die overal doorgeen gestuurd kan worden, zolang er maar IP-verkeer over mogelijk is.